Sjelljet e prindërve që duhen shmangur kur rrisim një fëmijë. - Gjithmonë ka diçka për të mësuar
Vlora

Sjelljet e prindërve që duhen shmangur kur rrisim një fëmijë.

B2ap3 Large Downloa 20190408 073225 1


Ekzistojnë pesë sjellje të prindërve të sotëm, të cilat herët a vonë, do të kenë pasoja mbi fëmijët ë tyre. Është e domosdoshme që prindërit të mësojnë t'u kërkojnë fëmijëve të tyre pak më shumë, domethënë, duhet të presin më shumë prej tyre.
-Le të marrin pjesë në përpjekjet dhe vështirësitë e tyre.
-Ata propozojnë sfida për ta.
-Ata u japin atyre më pak për t'i bërë ata të lëvizin dhe veprojnë.

5 gabimet që bëjnë sot prindërit:


1. Frikësohen nga fëmijët e tyre
Pse kemi frikë? Kush është përgjegjës në shtëpi? Duhet t'i lini të qajnë nëse duan ta bëjnë këtë dhe nëse nuk duam t'i dëgjojmë, thjesht shkoni në një dhomë tjetër. Duhet t'i mësojmë ata të jenë të vetëdijshëm. Por mbi të gjitha, duhet të ndalemi dhe të mendojmë për atë që po i mësojmë kur i japim atij gjithçka që duan vetëm të mos qajnë.


2. Justifikojnë veprimet e tyre (Është fëmijë, është i vogël…)

Nëse i justifikojmë gabimet e tyre në publik ose në privat me këto fjali (Është vetëm një fëmijë, fëmijët e bëjnë këtë, etj.), i motivojmë ata që të vazhdojnë me këto qëndrime dhe të jenë të papërgjegjshëm. Fëmijët janë në gjendje të bëjnë shumë më tepër nga ç'prisnin prindërit.

Kjo ndodh kur flasim për respekt, sjellje të mira, aktivitete të përditshme, bujari dhe vetëkontroll.

3. Nuk lejojnë që njerëz të tjerë t'i qortojnë ata
Kjo nuk është e mirë. Dikur mësuesit dhe ata që punonin me fëmijët mund t'i qortonin kur silleshin keq. Ishin sytë dhe veshët tanë kur prindërit nuk i shihnin. Sot është praktikisht e pamundur, sepse nëse një mësues i lejon vetes, me sjellje të mirë, të marrë dhe korrigjojë një fëmijë, prindërit kanë tendencë të zemërohen; dhe kjo ndodh pa arsye për shkak të qortimit. Nëse e bëjmë këtë, ne vetëm nxisim fëmijët tanë të sillen keq dhe se as ju, as mësuesi, as kujdestari nuk do të bëjnë asgjë për këtë.


4. Fëmijët mbi gjithçka
Është e qartë se prindërit zakonisht kanë tendencë të kujdesen mirë për fëmijët e tyre. Megjithatë, prindërit e sotëm shkojnë pak më larg, duke lënë mënjanë detyrimet e tyre dhe shëndetin mendor vetëm për fëmijët, për të përmbushur të gjitha nevojat dhe kërkesat e fëmijëve. Ne duhet të kuptojmë se nuk mund t'u japim atyre gjithçka që kërkojnë dhe kur ata dëshirojnë.

Ne nuk duhet të konkurrojmë për gjithçka që kërkojnë. Kjo lloj sjellje largon paqen, shëndetin, na streson, por mbi të gjitha do t'i tregojë fëmijëve se kanë çdo gjë nën kontroll. Le të marrim kohë, asgjë nuk do të ndodhë me fëmijët edhe nëse ata presin (nëse nuk është një emergjencë), asgjë nuk do të ndodhë edhe nëse themi më shpesh 'jo'.

5. Abuzimi me mashtrimet
Prindërit e sotëm janë gjithmonë të gatshëm të përdorin një sërë mashtrimesh për të parandaluar fëmijët e tyre nga mërzitja dhe veprimi. Pikërisht në këto raste priren të përdorin pajisje elektronike, të cilat lihen në duart e fëmijëve, ndërkohë që presin për t'u kthyer nga mjeku, ose në stacionin e autobusit, ose thjesht kur ne gatuajmë ose pastrojmë shtëpinë.

Duhet t'i mësojmë fëmijët tanë të jenë të durueshëm. Ata duhet të mësojnë të shkëpusin veten. Ata duhet të kuptojnë se jo çdo vakt ushqimor do të jetë gati dhe do të shërbehet kur duan ata. Por mbi të gjitha, duhet të mësojnë të ndihmojnë në shtëpi, në varësi të moshës ata mund të ndihmojnë me punë të caktuara shtëpie.Përkujdesja ndaj fëmijës.
Gjërat që prindërit duhet të bëjnë për të rritur f...

Cilat programe janë të përshtatshme për ty?

Zbulo programet dhe profesionet që të përshtaten më shumë.

Planifiko Maturën Tënde në Eduaktiv!

Plotëso notat, zgjidh 10 programet e studimit dhe zbulo probabilitetin për t'u shpallur fitues sa hap e mbyll sytë!

Sa para të nevojiten për studimet e tua?

Tashmë do të të duhet të menaxhosh ekonominë tënde personale

Adresa

Rruga "Bardhyl" Vila 20/1, Tiranë, Shqipëri

Kontakto Eduaktiv

Mobile: +355 69 3443 420

Oraret

E hënë - E shtunë: 8 PD - 5 PD