Si të mbash nxënësit të përqendruar në klasë. - Gjithmonë ka diçka për të mësuar
Durresi

Si të mbash nxënësit të përqendruar në klasë.

B2ap3 Large GettyImages 871226640 5a06698022fa3a0036b3f595

Imazhi i nxënësit të mërzitur, gjysmë në gjumë dhe të mbingarkuar është shumë i njohur për mësuesit. Shumica prej tyre duket se i shohin ditët e shkollës si një dënim me burg. Një sondazh i kohëve të fundit zbuloi se dy fjalët kryesore që adoleshentët shoqërojnë me shkollën janë "të mërzitur" dhe "të lodhur". Si mësues, detyra e mbajtjes së nxënësve të interesuar dhe të angazhuar shpesh shihet si një sfidë e madhe. Mësuesit përballen me shpërqëndrime, përgjumje, dhe një mungesë të motivimit gjatë punës së tyre. Mund të jetë një sfidë për të gjetur mënyra të reja dhe krijuese për të ndihmuar në krijimin e një pikëpamjeje më pozitive të përvojës së shkollës për nxënësit, por megjithatë është një sfidë e denjë. Duke zbatuar disa teknika të angazhimit, mësuesit mund të jenë në gjendje të nxisin studentët që të jenë më të përfshirë në klasë dhe t'i japin fund orëve "të mërzitshme" e "të lodhshme".

Ndërthurja e interesave me të shpjeguarit
Një nga mënyrat më të mira për t'i bërë të interesohen është ndërthurja e mësimit  duke folur për gjëra që i njohin dhe i duan.  Duke i lidhur aktivitetet që nxënësit angazhohen jashtë klasës me temat mësimore,ju mund të jeni në gjendje të nxisni më shumë interes në klasë.

Luaj lojra
Nxënësit pëlqejnë të luajnë lojëra, edhe pse mund të refuzojnë në fillim. Ka shumë lojëra të lehta, të cilat mësuesit mund t'i zbatojnë në çdo lëndë për të ndihmuar në bashkëveprimin e tyre me njëri-tjetrin.
*-Një lojë është duke hedhur një top të vogël  nëpër klasë për të zgjedhur kush do i përgjigjet pyetjes së radhës. Ose, shkruani pyetje në seksionet e ngjyrosura të topit  dhe atë që u kap gishti i madh i dorës, duhet t'u përgjigjen. 
*-Krijo një lojë të "rrezikut" të bërë nga pyetjet nga udhëzuesi i studimit për një test të ardhshëm dhe ndaje klasën në ekipe për të luajtur.  Meqenëse shumë studentë motivohen nga nota, ofroni një pikë shtesë ose dy në një detyrë për fituesit.

Të punosh në grup
Nxënësit mund të ndahen në grupe për të punuar për një numër të caktuar detyrash, duke iu përgjigjur pyetjve të dhëna, për të bërë një prezantim të një kapitulli të tekstit shkollor duke ua mësuar dhe shokëve të tyre të klasës.
Nëse nxënësit ndihen të çliruar kur bëhet fjalë për diskutimin në klasë, provoni t'i vendosni në grupe të vogla 3-5 dhe t'u jepni gjithsecilit pyetje të shkruara në karta të vogla. Kërkojuni të kalojnë 5 minuta për të diskutuar çdo pyetje që të jenë të përgatitur për të ndarë mendimet e tyre me klasën. Duke i dhënë studentëve kohë për të hedhur poshtë idetë e njëri-tjetrit në një mjedis më të vogël, ata mund të ndjehen më të përgatitur për t'i ndarë këto ide me pjesën tjetër të klasës më pas.
Përdorimi i hapësirës në klasë
Përdorimi i hapësirës në klasë është një mënyrë e mirë për t'i vënë nxënësit në lëvizje në të mirë të të mësuarit. "Katër këndet" është një aktivitet në të cilin mësuesi do të etiketojë çdo cep të dhomës me një emër të tipit ("jam shumë dakord", "jam dakord", "nuk jam dakord" dhe "në mëdyshje"). Pastaj, ju do të bëni pyetjen dhe do t'u kërkoni nxënësve të lëvizin në cepin e dhomës me të cilën identifikohen. Më pas ata do të japin argumenta për zgjedhjen e bërë. Jo vetëm që aktiviteti do të vërë studentët në lëvizje, por do t'u kërkojë gjithashtu dhe të marrin një vendim duke dhënë kritikat rreth asaj çka mendojnë për materialin e mësimit.

Të rinjtë dhe sipërmarrja.
Si ndikon muzika në shëndetin e fëmijës tuaj ?

Artikuj të ngjashëm

Cilat programe janë të përshtatshme për ty?

Zbulo programet dhe profesionet që të përshtaten më shumë.

Planifiko Maturën Tënde në Eduaktiv!

Plotëso notat, zgjidh 10 programet e studimit dhe zbulo probabilitetin për t'u shpallur fitues sa hap e mbyll sytë!

Sa para të nevojiten për studimet e tua?

Tashmë do të të duhet të menaxhosh ekonominë tënde personale

Adresa

Rruga "Bardhyl" Vila 20/1, Tiranë, Shqipëri

Kontakto Eduaktiv

Mobile: +355 69 3443 420

Oraret

E hënë - E shtunë: 8 PD - 5 PD