Gjithmonë ka diçka për të mësuar - EduBlog
Berati

Si ti edukojmë fëmijët ta duan natyrën

B2ap3 Large Kit Per Fare Lorto Per Bambini
  Natyra mund të ndikoj shumë në zhvillimin dhe edukimin e një fëmije. Në shoqërinë e sotme, sidomos në zonat urbane kontakti me natyrën është i pakët, ose pothuajse ka humbur. Fëmijët e kalojnë kohën e tyre të lirë në parqe artificiale, ku më shumë ka lodra plastike dhe tapet bari, se sa natyrë të vërtetë. Të shijosh natyrën është një eksperi...
Lexo Artikullin
  31 shikime

Arti kreativ dhe fëmijët!

B2ap3 Large 59423107 2706305662744575 6444478787039002624 N
Melisa Lika ka një eksperiencë dhjetë vjecare në punën me fëmijët. Pas disa eksperiecave në menaxhim dhe administrim të disa institucioneve arsimore ajo ka vendosur të menaxhojë një ambjent mjaft argëtues dhe motivues për fëmijët e grupmoshave 3-12 vjec, të ndarë sipas moshave përkatëse. Kurse Kreativiteti,e ka quajtur ajo llojin e aktiviteteve që ...
Lexo Artikullin
  129 shikime

Aktiviteti përmbyllës në Tiranë, prindërit vlerësojnë platformën 'Eduaktiv': 'Bashkëpunimi prind-edukator, çelësi i suksesit për mirëedukimin e fëmijëve'

B2ap3 Large IMG 0161
Të zgjedhësh çerdhen apo kopshtin e duhur për fëmijën tënd nuk është aspak e lehtë. Regjistrimi i fëmijëve në çerdhe dhe kopshte, sidomos në Tiranë është kthyer në problem për prindërit, që nga dokumentacioni i kërkuar e deri te mbipopullimi. Prindërve iu duhet të shkojnë fizikisht në çerdhe apo kopsht për të pyetur dhe për të parë nga afër kushtet...
Lexo Artikullin
  180 shikime

Fëmijët dhe ushqimi, si duhet të sillen prindërit kur fëmija nuk ha

B2ap3 Large 1170 Z Bambini E Cibo
  Të gjithë prindërit janë të shqetësuar për mënyrën se si duhet ti ushqejnë fëmijët e tyre. Përveç faktit që sot cilësia e ushqimeve që konsumojmë lë për të dëshiruar, problem është edhe vetë fëmija që në të shumtën e rasteve bën teka ndaj ushqimit. Por nga ana tjetër ka fëmijë që kërkojnë të hanë shumë, apo të tjerë që duan vetëm një ushqim ...
Lexo Artikullin
  113 shikime

Kozmetika te fëmijët, fenomeni që po keqedukon të vegjlit dhe po shkatërron fëmijërinë

B2ap3 Large Salone Belezza Bambine
  Produktet e bukurisë janë kthyer në një biznes të fuqishëm jo vetëm për të rriturit por edhe për fëmijët. Sot ka dhjetra faqe në internet (tutorial) që ju mësojnë vajzave të vogla 9 apo 12 vjeç se si të vishen bukur dhe të bëjnë grim. Për të mos folur për konkurset e bukurisë, dhe hapjen e salloneve që ofrojnë trajtime speciale për lëkurën e...
Lexo Artikullin
  115 shikime

Eduaktiv në Kukës, prindërit: Problem kushtet në kopshte, investimet janë bërë nga donatorët.

B2ap3 Large IMG 6086
  Pas disa takimeve të zhvilluara në qytetet më kryesore të vendit Eduaktiv u ndal edhe në qytetin e Kukësit ku prezantoi platformën gjatë një aktiviteti ishin të ftuar prindër, edukatorë dhe përfaqësues nga Bashkia Kukës. Pjesëmarrësve iu shpjegua në detaje puna e bërë deri më tani nga skuadra Eduaktiv me listimin e 1300 çerdheve dhe kopshtev...
Lexo Artikullin
  82 shikime

Si të kontrolloni reagimet agresive të fëmijës?

B2ap3 Large Kids And Anger How To Help Your Little Hot Head Find Calm
Fëmija juaj reagon me agresivitet, kur nukj i pelqen dicka ? Edhe pse këto ngjarje nuk janë të hijshme, këshilla është t ë  mos shkaktoni panik. Deri në një moshë të caktuar! Deri në një moshë të caktuar, qan, bërtet dhe reagimet e dhunshme të fëmijëve janë pjesë e sjelljes së tyre të përditshme dhe mund të konsiderohen normale. Në k...
Lexo Artikullin
  185 shikime

Fëmijët me aftësi ndryshe, Lorela Garuli: Të forcohet roli i psikologut në çerdhe dhe kopshte.

B2ap3 Large 2019 04 14 22 57 09 92 Eduaktiv   Profesioni Psikolog   Lorela Garuli   YouTube
Psikologia e njohur Lorela Garuli gjatë një interviste për 'Eduaktiv' ka folur gjerësisht për rastet e fëmijëve me aftësi ndryshe, duke u fokusuar konkretisht tek fëmijët e moshës parashkollore, që në periudhën e çerdhes dhe kopshtit, kur duhen bërë edhe evidentimet e para. Por si mund ta kuptojnë që një fëmijë është me aftësi ndryshe, sa i rëndësi...
Lexo Artikullin
  266 shikime

Eduaktiv në Sarandë, prindërit: Mbipopullimi dhe menuja ushqimore problem në kopshte.

B2ap3 Large IMG 4917
Eduaktiv udhëtoi këtë javë në Sarandë ku prezantoi punën e bërë deri më tani, e cila konsiston në krijimin e një databaze online të çerdheve dhe kopshteve në rang Republike. Këto informacione të aksesueshme nga të gjithë, do t'u vijnë në ndihmë veçanërisht prindërve për të bërë zgjedhjen e duhur për çerdhen ose kopshtin e fëmijës së tyre, por edhe ...
Lexo Artikullin
  104 shikime

Aktiviteti përmbyllës në Durrës, Eduaktiv prezanton punën kolosale me 1300 çerdhe dhe kopshte të vendit. Eduaktiv zhvillon aktivitetin përmbyllës në Durrës, krijon adresarin për 1300 kopshte dhe çerdhe në vend.

B2ap3 Large IMG 4315 2
Në kuadër të projektit 'Liberi' të mbështetur nga "Lëviz Albania", Eduaktiv po vijon me aktivitetet përmbyllëse në disa nga Bashkitë kryesore të vendit. E nisëm këtë javë me Bashkinë Durrës për të vijuar më tej edhe me qytete të tjera si Saranda, Kukësi dhe Tirana ku do të prezantohet puna që është bërë deri më tani në kuadër të gjithë projektit. N...
Lexo Artikullin
  132 shikime

Përkujdesja ndaj fëmijës.

B2ap3 Large Parent Child Conflict
Nëse jeni tepër mbrojtës ndaj fëmijëve tuaj, atëherë duhet të tregoni kujdes për pasojat psikologjike që mund t'i shkaktoni përgjatë gjithë jetës. Ju nuk duhet të tregoni një kujdes të ekzagjeruar ndaj tyre. Fëmijët duhen nxitur që t'i zgjidhin problemet e tyre sa më shpesh në mënyrë të pavarur dhe nuk duhet t'i mbroni gjithmonë nga zhgënjimet e vo...
Lexo Artikullin
  144 shikime

Sjelljet e prindërve që duhen shmangur kur rrisim një fëmijë.

B2ap3 Large Downloa 20190408 073225 1
Ekzistojnë pesë sjellje të prindërve të sotëm, të cilat herët a vonë, do të kenë pasoja mbi fëmijët ë tyre. Është e domosdoshme që prindërit të mësojnë t'u kërkojnë fëmijëve të tyre pak më shumë, domethënë, duhet të presin më shumë prej tyre. -Le të marrin pjesë në përpjekjet dhe vështirësitë e tyre. -Ata propozojnë sfida për ta. -Ata u japin atyre...
Lexo Artikullin
  266 shikime

Gjërat që prindërit duhet të bëjnë për të rritur fëmijë të mirë

Placeholder Image
Puna e prindit është më e bukura në botë, por të bëhemi të sinqertë, është punë tejet sfiduese dhe e lodhshme. Psikologët e Harvardit thonë se për ta rritur një fëmijë që të bëhet i sjellshëm e i kujdesshëm është një detyrë mjaft e vështirë, por është diçka që ne të gjithë jemi të aftë ta bëjmë. Nëse jeni prind ose planifikoni të bëheni, ...
Lexo Artikullin
  128 shikime

Të gjithë jemi të ndryshëm, ti edukojmë fëmijët të pranojnë diversitetin.

B2ap3 Large 20180917 233331 620x340
Kur fëmijët shkojnë në çerdhe, kopsht apo shkollë, ata jo vetëm që do të mësojnë çdo ditë gjëra të reja, por mbi të gjithë do të zbulojnë njëri-tjetrin, duke u bërë shok, duke luajtur, duke mësuar të kalojnë kohë mes tyre, secili në diversitetin e tij. Ne prindërit duhet të përpiqemi që ndërsa të vegjlit tanë rriten, të ruajmë me kujdes naivitetin ...
Lexo Artikullin
  46 shikime

Dita Botërore e Autizmit, World Vision: Shërbime të specializuara në shtëpi për fëmijët me aftësi ndryshe.

B2ap3 Large 23987936 17CF 48F7 824B 8908D4A1E05C
Fëmijët me aftësi të kufizuar në Shqipëri dhe familjarët e tyre përballen me vështirësi të shumta; duke filluar që nga arsimi; te shërbimet shëndetësore e deri te infrastruktura e posaçme për ta. Nisur nga kjo situatë organizatat e huaja që operojnë në vendin tonë kanë ndërmarrë disa nisma për përmirësimin e jetesës së tyre. Konkretisht World Visio...
Lexo Artikullin
  27 shikime

Mbrojtja e fëmijëve nga interneti, CRCA: 200 fëmijë shqiptarë pre e ngacmimeve seksuale

B2ap3 Large Protect Kids Online
Rreth 200 fëmijë dhe adoleshentë shqiptarë kanë rënë pre e mashtrimeve dhe ngacmimeve seksuale online nga persona të panjohur. Denoncimet janë bërë në dy vitet e fundit, ndërkohë që të dhënat janë nxjerrë dhe analizuar nga një studim i "CRCA Albania" (Children's Human Rights Centre of Albania),dhe platforma "ISIGURT.al". Sipas raportit në fjalë të ...
Lexo Artikullin
  139 shikime

Si mund të ndikojë media në imazhin që fëmija krijon për trupin?

B2ap3 Large Kids Png  7
Të gjitha mediat duke filluar nga televizioni, revistat e rrjetet sociale janë kthyer në mjet të theksuar "diskriminimi", po përse themi kështu? Këto media gjithmonë e më shumë janë duke promovuar imazhin e trupit duke bërë që të rinjtë të ndihen disi keq për peshën ose format trupore që kanë, por tek kush ndikon më shumë? Më të prekurit janë padys...
Lexo Artikullin
  97 shikime

A po rrisim fëmijë tekanjozë? Sfidat e prindërve të mijëvjeçarit të ri

B2ap3 Large PHOTO 2019 03 27 10 10 46 1
Edukimi dhe rritja e fëmijëve ndryshon brez pas brezi dhe është ndoshta ndër proceset më të vështira për prindërit. Ndryshe janë rriturit prindërit tanë; ndryshe jemi rritur ne dhe ndryshe po rriten fëmijët tanë. Po le të ndalemi te kjo e fundit. Sot shumica e fëmijëve i kanë të gjitha kushtet për të bërë një jetë të mirë dhe të shëndetshme. Përveç...
Lexo Artikullin
  129 shikime

Leximi i përrallave para gjumit, sa rëndësi ka për edukimin e fëmijëve.

B2ap3 Large 55736602 627752231004468 614184725669478400 N
Nuk ka moshë për të krijuar kontakt me librin, madje edhe fëmijët e vegjël që në moshën e çerdhes tërhiqen nga librat me përralla, që ilustrohen me foto dhe ngjyra shumë të bukura. Ndaj për prindin nuk është asnjëherë e gabuar t'iu dhurojnë dhe t'u lexojnë fëmijëve libra. Thuhet se një fëmijë që lexon do të bëhet një i rritur që mendon, që ka vizio...
Lexo Artikullin
  221 shikime

Shërbimi psiko-social në shkolla dhe nevoja për ta mbështetur atë

B2ap3 Large Child Psychology
Shkolla jonë ka arritur në një pikë ku shërbimi psiko – social  vlerësohet dhe madje  kërkohet përherë e më shumë. Dhe jo vetëm në shkolla, por edhe jashtë shkollave, në komunitet, duke e parë si nevojë dhe domosdoshmëri jetike për të afirmuar dhe përgatitur një brez të shëndetshëm dhe të orientuar qartë në jetën e tyre. Sigurisht që janë...
Lexo Artikullin
  140 shikime
Adresa

Rruga "Bardhyl" Vila 20/1, Tiranë, Shqipëri

Kontakto Eduaktiv

Mobile: +355 69 3443 420

Oraret

E hënë - E shtunë: 8 PD - 5 PD